nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Ode Ruud Bos in Dutch Jazz Heritage

Op dinsdag 21 juni brengt Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Amsterdam samen met het Nederlands Jazz Archief een ode aan Ruud Bos, waarbij zijn geweldige composities en arrangementen nieuwe interpretaties krijgen.

Ruud Bus schreef onder meer muziek voor de Efteling, voor tv-series en films, maar bovenal was hij geworteld in de jazz. Zo leidde hij in de jaren zestig een Nederlandse all-star jazzband. In het theater schreef hij muziek voor André van Duin, Jaap van de Merwe, Tekstpierement, Wim Sonneveld, Cabaret Tingel-Tangel, Jasperina de Jong, Ted de Braak, Lurelei en Toon Hermans. Ook werkte hij mee aan verschillende producties aan het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Tijdens het concert filmmuziek uit De Inbreker & Naakt over de schutting, TV-tunes van De Fabriek & Zeg ‘ns Aaa en werk voor Ramses Shaffy en Wim Sonneveld.

Voor meer info en kaarten:
www.concertgebouw.nl

tip: Frank

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.