nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Johan Fretz

Johan Fretz – Met vriendelijke groet

“Prikkelende en gelaagde reflecties, inhoudelijk zonder de lichtheid te verliezen: met een indrukwekkende verzameling van zijn belangrijkste stukken, viert Fretz ruim 10 jaar schrijverschap

Johan Fretz maakt al tien jaar lang spraakmakende verhalen over de actualiteit, die keer op keer tijdloos blijken. Zijn persoonlijke notities blijven relevant – alleen de toon is veranderd. In Met vriendelijke groet laat Fretz zien hoe hij zich het afgelopen decennium heeft ontwikkeld, van beginnend schrijver tot de stem van een generatie.

In een tijd waarin eeuwenoude normen vurig worden bevraagd en bestreden, en we tegelijkertijd de rand van de afgrond misschien al gepasseerd zijn, durft Fretz met zijn columns, essays en verhalen kleur te bekennen. Kritisch, maar niet cynisch, in de overtuiging dat een gelijkwaardigere toekomst alleen kan bestaan als onverzoenlijkheid en hypocrisie ferm worden benoemd. Van de politiek van Mark Rutte tot de onmacht van links, van complottheorie├źn tot zijn eigen ontwikkeling rond BLM, hij schuwt de gevoelige onderwerpen niet.”

Verschijnt in september bij uitgeverij Lebowski.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.