nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Bas Birker

In november verschijnt het kinderboekendebuut van Bas Birker, Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet), met illustraties van Puck Koper.

“De familie Dodo heeft al een kat, kikkers en twee kippen. Een tijdje geleden was er ook nog een kanarie, maar die is intussen in de tuin ingeplant.

Als er in de lente een kanarieboom in de tuin staat, mag iedereen er eentje komen plukken. De kikkers doen niets, behalve herrie maken. De kippen leggen geen eieren meer. En aan een kat heb je ook niets eigenlijk. Die doet alleen maar haar eigen zin.

Daantje Dodo wil een dier waar je mee kunt spelen. Een dier waar je mee kunt knuffelen en wandelen. Daantje Dodo wil een hond. Maar papa is geen dierenvriend.

Gelukkig is hij wel een mamavriend. En dus moet mama maar een hondje willen. Dan zegt papa vanzelf ja.

Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet) is een verhaal over sluwe plannen, grote geheimen en hoe papa’s net doen of ze de baas zijn in huis, maar eigenlijk niets te vertellen hebben.”

‘Daantje Dodo wil een hond (maar papa niet)’ verschijnt bij Uitgeverij Lannoo.
Daantje dodo wil een hond

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...