nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Youp van ’t Hek, Marije Tolman

Youp van ’t Hek, Marije Tolman – Flappie: het beroemdste kerstkonijn van Nederland

“‘Het was kerstochtend 1961, ik weet het nog zo goed, mijn konijnenhok was leeg, en moeder zei dat ik niet in de schuur mocht komen, en als ik lief ging spelen dat ik dan wat lekkers kreeg.’ Zo beging ‘Flappie’, de onvergetelijke kerstklassieker van Youp van ’t Hek over een konijntje dat vermist raakt en zijn arme jonge basaje dat hem terugziet op een zilveren schaal voor het kerstmaal. Het liedje, dat zich inmiddels in het collectief geheugen van heel Nederland heeft genesteld, wordt nu voor het eerst in beeld gebracht door één van de meest geliefde illustratoren van Nederland.”

Verschijnt in november 2022 bij Thomas Rap.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.