nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Transfernieuws: Valentina Toth

Valentina Toth voegt zich aan bij F.AGENCY. In april won ze zowel de jury- als de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het Parool noemde haar een sensatie, die volgens de Theaterkrant haar medefinalisten ‘verpulverde’.

Na een studie klassiek piano aan het conservatorium van Brussel, studeerde ze in 2018 af als actrice aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) te Brussel. Als actrice en theatermaker is ze sinds haar afstuderen actief in Nederland en Vlaanderen. Ze speelde en maakte onder meer bij De Toneelschuur, Het Houten Huis, Theater Antigone, De Kopergietery, WOLF WOLF en Groots en Meeslepend.

Vanaf het najaar van 2022 zal zij o.a. te zien zijn tijdens de AKF Finalistentournee in de Nederlandse theaters.
valentinatoth.nl

Categorie: Transfernieuws | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.