nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Grof Geschud

Myrthe van Velden en Lander Severins – Drijven (roman)

“In de luchthaven wacht een man met een kartonnen bord en een roos verwachtingsvol zijn grote liefde op na zes weken van haar gescheiden te zijn. In een oogopslag ziet hij dat haar eerdere afwijzing definitief is. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw breekt als ze ziet hoeveel pijn de man heeft, waarna ze besluit als ze ziet hoeveel pijn de man heeft, waarna ze besluit om nog 732 dagen bij hem te blijven met schermen in haar borst.

Drijven is een realistisch relaas van twee theatermakers aan het begin van hun carriĆ©re wier relatie op de klippen loopt. Een pakkend en bezielend verhaal, gebaseerd op het parcours van de schrijvers zelf, over het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten, en bovenal over halsstarrig willen blijven proberen. Een ultieme poging zich te bevrijden van de verpletterende angst om alleen te zijn. Tussen feit en fictie gaan ze op zoek naar houvast.”

Myrthe van Velden en Lander Severins vormen samen het Nederland-Vlaamse cabaretduo Grof Geschud. Na de voorstellingen ‘Lijmen’ en ‘Broeden’, komen zij nu met hun debuutroman, die in het verlengde ligt van hun meest recente programma.

Verschijnt in oktober 2022 bij Uitgeverij Vrijdag.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.