nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Herman Finkers, John Croezen

Herman Finkers & Johan Croezen – Kroamschudd’n in Mariaparochie: een kraamverhaal waarin geen woord Spaans voorkomt

“Jezus wordt geboren in het Twentse plaatsje Mariaparochie, dat op een klootworp afstand van Almelo ligt, als zoon van timmerman Spieker Jozef en zijn vrouw Marie. Zij ontvangen na de geboorte van de kleine ‘potboon’ een keur aan gasten die op kraamvisite komen, ‘kroamschudd’n’ op zijn Twents. Zo zijn daar onder anderen de drie Kluge Leute uit het oosten – de Duitsers Caspar, Balthasar en Gerards -, de slager die ‘metwos’ meeneemt, de Chinees met een bakje babi pangang en twintig herders. Allen zingen zij de Heiland allerhartelijkst toe.”

Verschijnt gebonden met stofomslag in november 2022 bij Thomas Rap.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon