nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jiskefet-encyclopedie mag zonder sticker worden verkocht

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag een uitspraak gedaan in de zaak over de omstreden Jiskefet Encyclopedie. Na een eerder kort geding aangespannen door Herman Koch en Michiel Romeyn moest elk exemplaar moest worden voorzien van een sticker waarin wordt gesteld dat er geen band bestaat tussen het boek en de makers van het programma Jiskefet. Uitgeverij Noblesse verzette zich daar tegen en ging in hoger beroep, mede gesteund door het Persvrijheidsfonds.

De sticker met daarop de tekst ‘ongeautoriseerd’ moet worden verwijderd, zo luidt de uitspraak van het gerechtshof. Het uitbrengen van de encyclopedie maakt volgens het hof ook verder geen inbreuk op het merkrecht van Jiskefet BV. De door de uitgeverij gebruikte titel Jiskefet-encyclopedie is een voor de hand liggende aanduiding voor het door haar uitgegeven boek en daarom heeft zij een geldige reden voor dat gebruik.

Herman Koch en Michiel Romeyn laten via hun advocaat weten verbijsterd te zijn: het arrest is onvoldoende onderbouwd en het hof is “ten onrechte” voorbij gegaan aan een aantal punten. De heren van Jiskefet beraden zich op een reactie.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...