nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Thomas van Luyn

In november verschijnt het nieuwe kinderboek van Thomas van Luyn met illustraties van Sophie Pluim: Enzo en de strijd tegen de Oni’s.

“Via de post krijgt Enzo een mysterieus doosje. Het is van koperkleurig metaal en heeft het formaat van een grote gum. Als zijn brutale vriendin Kira voor het eerst aan het wieltje draait, komt Enzo erachter dat het doosje eigenlijk een zippo is en dat het ding hem een raar gevoel geeft…

Hij ontdekt dat de aansteker hem naar verschillende daken in de stad kan zippen, waardoor hij vaker in de problemen komt dan hem lief is. Zo belandt hij per ongeluk in het huis van de verschrikkelijke meester Harry en ontmoet hij op een dak Ken, een jongen met een cape, een stok en groene regenlaarzen.

Ken zegt te jagen op Oni’s: luchtgeesten die huizen binnendringen en die mensen slecht lijken te maken. Voor Enzo het weet zijn hij en zijn zipper verwikkeld in een strijd tegen de Oni’s. Maar hoe win je van boosaardige luchtgeesten met een omgeknoopte deken als cape en twee vrienden die ook maar wat doen?”

‘Enzo en de strijd tegen de Oni’s’ verschijnt bij Uitgeverij Volt.
Enzo en de strijd tegen de Oni’s

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...