nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Drs P

Drs. P – Bombong: de kleine reus

“Opeens zijn de grassprieten een ondoordringbaar bos. Wat is er gebeurd? De enorme reus Bombong is een piepklein reusje geworden. Een tovenaar heeft hem verkleind. Omdat Bombong graag wil groeien, begint hij aan een lange reis. Hij trekt door Het Prachtige Land, door Het Duistere Dal en De Dartele Streek. Hij ontmoet vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen.

Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919-2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden. De belevenissen van Bombong werden aanvankelijk gepubliceerd in Doland Duck, maar verschijnen nu bij Uitgeverij Zoetzuur voor het eerst in boekvorm. Ivo de Wijs maakte de bewerking en Elisa Pesapane de sprookjesachtige tekeningen

Alle kinderen zijn kleine reuzen. Ze willen maar één ding: groter worden. Het is en blijft de vraag of dat verstandig van ze is.

Verschijnt in oktober bij uitgeverij Zoetzuur.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.