nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Paulien Cornelisse in Calefax-land

Komend seizoen is Paulien Cornelisse niet alleen te zien met de reprise van haar programma ‘Aanstalten’. In mei 2023 maakt ze samen met het rietkwintet Calefax de voorstelling ‘Paulien Cornelisse in Calefax-land’, een combinatie van concert en vertelling.

In de serie Welkom in Calefax-land nodigt Calefax in de Stadsgehoorzaal in Leiden jaarlijks een bekende Nederlander uit. Geen musicus, maar wel iemand met een passie voor muziek. Deze persoon is niet zomaar te gast, maar ontwikkelt samen met Calefax het programma én is op het concert aanwezig voor de presentatie. In deze tweede editie is dat dus Paulien Cornelisse.

Cornelisse: “Ik wil me samen met Calefax verdiepen in de overlap tussen taal en muziek. Zou je kunnen praten met een blaasinstrument? Door de eeuwen heen hebben veel componisten een poging gedaan klanken uit de natuur, en uit de mens, om te zetten in muziek. Die voorbeelden gaan we beluisteren. Maar we gaan de vraag ook van de andere kant benaderen. Wanneer wordt taal muziek?”

Voor meer info en kaarten:
leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.