nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Rotterdam vernoemt plein naar Jules Deelder

De in december 2019 overleden Jules Deelder krijgt zijn eigen plein in Rotterdam. Eind volgend jaar wordt naar verwachting het straatnaambordje met ‘J.A. Deelderplein’ onthuld.

In januari 2020 is door de Rotterdamse gemeenteraad een motie aangenomen om een straat naar Deelder te vernoemen. De Commissie van advies inzake straatnamen en gedenktekens ging vervolgens op zoek naar een geschikte locatie, in overleg met de weduwe en dochter van Deelder.

Het pleintje tussen de Nieuwe Binnenweg, de Van Speykstraat en de Josephstraat bevindt zich op 200 meter van het huis waar Deelder woonde en zijn stamcafé Ari aan de Nieuwe Binnenweg. Het pleintje moet nog wel worden opgeknapt voor de onthulling.

Zo ziet het plein er momenteel uit (klik voor een grotere versie).

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.