nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Anne Neuteboom maakt audiotour voor Museum De Gevangenpoort

Kijken naar kunst door de ogen van een cabaretier? Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Theater Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Museumkwartier in Den Haag. Bekende cabaretiers gaan bij ze langs en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze daar aantreffen. Na Museum Escher in Het Paleis, het Haags Historisch Museum, De Mesdag Collectie, het Mauritshuis en Museum Bredius is het nu de beurt aan Museum De Gevangenpoort in Den Haag.

Anne Neuteboom heeft enkele kunstwerken uit de collectie van Museum De Gevangenpoort gekozen en is daar creatief op los gegaan. Wat doet het verhaal van het kunstwerk met de cabaretier? Wat vertelt de afgebeelde situatie in de beleving van Neuteboom over de kunstenaar? Antwoorden op die vragen krijg je in de audiotour.

De audiotour van Neuteboom is nu te beluisteren via:
www.diligentia-pepijn.nl

Eerdere audiotours werden gemaakt door:
Marco Lopes – Museum Escher in Het Paleis
Sjaak Bral – Haags Historisch Museum
Kiki Schippers – Mesdag Collectie
Glodi Lugungu – Mauritshuis
Fuad Hassen – Museum Bredius

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...