nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Rinus Ferdinandusse overleden

Zaterdag 23 juli is Rinus Ferdinandusse op 90-jarige leeftijd overleden.

Ferdinandusse, in 1931 geboren te Goes, is op de middelbare school reeds actief als tekstschrijver en cabaretier. Tussen 1954 en 1965 is hij leider van het Haags Studentencabaret El Hazmerreir. Daarnaast is hij redacteur van het studentenblad Propria Cures tussen 1958 en 1961. Landelijke bekendheid krijgt hij door het satirische televisieprogramma Zo is het toevallig ook nog eens een keer.

Vanaf 1969 tot 1991 is hij hoofdredacteur bij Vrij Nederland, waar hij in dienst blijft tot zijn pensioen in 1996. Vanaf dat moment is hij voornamelijk actief als schrijver. Hij schrijft verschillende romans, waarvan ‘Naakt over de schutting’ in 1973 wordt verfilmd met Rijk de Gooyer.

Onder het pseudoniem ‘Archa├»varius’ was hij de samensteller van de bloemlezing ‘De duizend slechtste grappen van de wereld’, die onder verschillende titels zal worden herdrukt.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.