nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Yannick van de Velde

Yannick van de Velde en Bart van den Donker – Van de Noordpool naar Nairobi: Een knetter koel avontuur

“Op ludieke wijze vertellen cabaretiers en auteurs Yannick van de Velde en Bart van den Donker een optimistisch verhaal over de hedendaagse milieuproblematiek. Belangrijke thema‚Äôs komen aan bod zoals biodiversiteit en de opwarming van de aarde. De boodschap is helder: we kunnen het tij nog keren. Het is nog niet te laat! Isabelle moet morgen een spreekbeurt houden. Haar beste vriend Laurens komt haar helpen. Dan horen ze opeens gegraaf en gerommel en steekt de mol Meneertje Santos zijn kop door de vloer omhoog. Hij is behoorlijk de weg kwijt: hij moet naar Nairobi! De kinderen en de mol besluiten elkaar te helpen en dat is het begin van een duizelingwekkend avontuur. Al gravend ontmoeten ze een ijsbeer die het te koud heeft, een struisvogel die last heeft van de extreme droogte, een regendansende kraanvogel en een stel apen die geen bananen lusten.”

Verschijnt in september 2022 bij Rubinstein.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.