nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Expo Made in Dolland – de beeldtaal van Dolly Bellefleur

Nog t.e.m. 20 augustus kan je in Kunstuitleen/galerie Artzaanstad in Zaandam gaan kijken naar de expo “Made in Dolland – de beeldtaal van Dolly Bellefleur”.

Vanaf 1989 staat Dolly Bellefleur, het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma, op de planken maar ook op de barricades. Zowel in taal, in (lied)teksten, columns en gedichten maar ook in beeld, in bijvoorbeeld cartoons, foto’s, muziekclips en kostuums, toont Dolly zich een ware activist. In Made in Dolland ligt de nadruk op Dolly’s eigenzinnige beeldtaal. Beeldmateriaal dat als doel heeft om Dolly’s boodschap ‘Laat liefde regeren’ te verbeelden, uit te dragen, te versterken en te onderstrepen. Zoals Dolly altijd zegt: ‘Homo, hetero, lesbisch, transgender of (b)i? We are family. Let’s celebrate diversity!’

De expo zou oorspronkelijk lopen tot 7 augustus, maar werd wegens succes verlengd .e.m. 20 augustus.

Meer info:
www.artzaanstad.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...