nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Lieven Scheire stelt wandelingen “Nerdland Safari” samen

Lieven Scheire maakt sinds enkele jaren de maandelijkse Nerdland podcast met een overzicht en bespreking van het wetenschaps- en technologienieuws van de afgelopen maand. Eerder dit jaar resulteerde dit in het Nerdlandfestival over all things wetenschap en technologie.

Nu heeft hij samen met entomoloog Peter Berx in enkele (Belgische) steden “Nerdland Safari’s” samengesteld, wandelingen waarbij beide heren uitleg geven over de natuur en alles wat daarmee samenhangt. Tijdens een wandeling loop je, vaak zonder het te beseffen, immens veel boeiende stukjes natuur voorbij. Scheire en Berx kruipen daarom in de rol van persoonlijke safarigidsen en nemen je mee op expeditie.

Misschien sta je wel aan de voet van een eeuwenoude boom. Of ligt er een hele habitat van een bepaalde insectensoort verscholen onder het gebladerte. Mogelijk valt er midden in de stad, waar je het niet zou verwachten, wel een bijzondere biotoop te ontdekken.

Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen en een smartphone. Op verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een videofragment van Scheire en Berx.

Er zijn Nerdland Safari’s in Overijse, Strombeek, Lille, Geel, Vilvoorde, Wevelgem en De Panne.

Het routeplan kan je downloaden via onderstaande link:
www.lievenscheire.be

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...