nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

PRYOR: stand-up theatervoorstelling over Richard Pryor

Dit najaar kan je in de Nederlandse theaters gaan kijken naar Pryor, een stand-up theatervoorstelling met livemuziek over comedylegende Richard Pryor.

In deze voorstelling, waar stand-up comedy, toneel en live jazzmuziek bij elkaar komen, volgen we de achtbaan die Pryor’s leven was. De achtkoppige cast vertelt, stand-upt, speelt en zingt zijn turbulente leven. Het jazz kwartet van Michael Varekamp speelt live de muziek van Miles Davis, een vriend en geniaal tijdsgenoot van Pryor, die kansarm opgroeide in een bordeel in de Amerikaanse stad Peoria en in de kleurrijke jaren 70 uitgroeide tot komeet die de comedy wereld voorgoed veranderde. Hij was de eerste die op het toneel een stem gaf aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Onverbloemd sprak hij op het podium over wat hem in zijn leven overkwam: van zijn trauma’s, jeugd, uitspattingen, zeven huwelijken met vijf verschillende vrouwen en zijn heftige drugsverslavingen tot het racisme waar hij als zwarte man dagelijks mee te maken kreeg. Hij wist als geen ander pijn te veranderen in humor. Spaarde niemand, zichzelf nog het minst en had snoeihard eerlijk zijn als grootste talent.

De cast bestaat uit Adam Kissequel, Eva Heijnen, Femi van Elshuis, Gustav Borreman, Joy Wielkens, Leandro Ceder, Raf Stekelenburg en Milan Sekeris. Theo Maassen gaf stand-up comedy advies.

Speellijst:
www.georgeeneranproducties.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon