nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Het Peulengaleis tijdelijk online

Het komische sketchprogramma Het Peulengaleis met Bart Peeters en Hugo Matthysen is nu via de site van de VRT terug te kijken.

Het Peulengaleis is gebaseerd op Het Leugenpaleis, een legendarisch komisch radioprogramma op Studio Brussel dat Peeters en Matthysen tussen 1988 en 1998 maakten. Hierin ontvingen Peeters en Matthysen in iedere uitzending allerlei typetjes, die ze zelf speelden, en waarbij ze live improviseerden.

Het Leugenpaleis kreeg indertijd ook een doorstart op tv onder de naam Het Peulengaleis. Hierin speelden Peeters en Matthysen de typetjes van het radioprogramma na en brachten ze tevens enkele nieuwe typetjes. O.a. Tine en Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof en Warre Borgmans werkten ook mee.

Achttien afleveringen zijn beschikbaar tot 31 december 2022.
Het Peulengaleis

Categorie: Elders op het web | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon