nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nilgün Yerli terug met nieuwe voorstelling

Komend seizoen is Nilgün Yerli weer te zien met de nieuwe cabaretvoorstelling ‘Tinderella’, haar eerste sinds ‘Onbeperkt genieten’ uit 2014.

“Nilgun Yerli is terug in Nederland, in het theater en vooral bij zichzelf. Inmiddels is ze vijftig, getrouwd, moeder, gescheiden, werkeloos. Geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt… Wat doe je dan?

Je klampt je vast aan herinneringen, maar die doen verdriet want alles is vergaan. Kommer en kwel? Welnee. Er is altijd een dooddoener zoals ‘hoop’. Nilgun zoekt in Tinderella naar de ‘grote liefde’. Alsof er ook een ‘kleine liefde’ bestaat trouwens. Ja, die bestaat. Niet in het leven dat fan-tas-tisch moet zijn, maar wel in het gewone leven, dat natuurlijk helemaal niet gewoon is want niets is gewoon.

In Tinderella komen we uiteindelijk in dat gewone leven terecht, want daar is alles. Je moet het alleen zien, léren zien. Je moet durven het gewone buitengewoon te maken. Keuzes, keuzes, keuzes… Het zijn de keuzes die ons nergens of ergens heen brengen.”

Nilgun Yerli is schrijfster, actrice en cabaretière. Ze kwam op haar tiende van Turkije naar Nederland, maar ging in 2006 voor een sabbatical van twee jaar terug omdat het reizende bestaan moeilijk te combineren was met het moederschap en omdat ze niet tevreden was met de manier waarop de Nederlandse multiculturele samenleving zich op dat moment ontwikkelde. In 2015 vertrekt Yerli opnieuw naar Turkije. Daar treedt ze ook op als cabaretiere, maar vervolgens blijft het stil. Tot nu.
speellijst

foto: Govert de Roos

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon