nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Ik Ga Stuk

Vanaf 28 augustus kan je op NPO3 kijken naar ‘Ik Ga Stuk’, de zoektocht van BNNVARA naar nieuw cabarettalent.

Ruim twee jaar lang hebben beginnende cabaretiers en comedians nauwelijks de kans gehad om voor publiek te spelen en zich te ontwikkelen. Nu de theaters weer open zijn, is het de hoogste tijd om het diverse talent dat Nederland rijk is een plek te geven op het grote podium. Wie is hét aanstormende komedietalent van Nederland? Om wie gaat de zaal stuk en wie weet het publiek misschien zelfs te ontroeren? ‘Ik Ga Stuk!’ gaat op zoek naar dé act die het allemaal in zich heeft.

Tien talenten krijgen onder leiding van Stefano Keizers workshops van de grootste cabaretiers en comedians van ons land om de verschillende disciplines van het vak onder de knie te krijgen. Zo deelt niemand minder dan stand-upcomedian Martijn Koning zijn kennis over pakkende oneliners: wat is de perfecte punchline en hoe kun je een oneliner inzetten om jezelf te redden op het podium? Tineke Schouten laat de kandidaten in de huid kruipen van typetjes en voor Jandino Asporaat begint een goede act met een indrukwekkende opening. Andere cabaretiers die workshops geven zijn Margôt Ros, Howard Komproe, de Ashton Brothers en Arjan Ederveen.

Na elke workshop volgen bloedstollende optredens en bepaalt de vakjury, bestaande uit Soundos El Ahmadi, Jörgen Tjon a Fong (theaterdirecteur De Kleine Komedie) en Thomas van Luyn, wie er doorgaan naar de volgende ronde. De drie beste acts spelen de finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam en winnen de hoofdprijs: een eigen tournee door Nederland. De winnaar van de finale krijgt de kans om met een regisseur naar keuze door te werken aan een eigen avondvullende voorstelling.

‘Ik Ga Stuk!’ is vanaf zondag 28 augustus wekelijks om 20.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.

Finalistentour Ik Ga Stuk:
speellijst

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...