nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Fototentoonstelling aan kiosk in Meerhout (BE) is start herdenkingsjaar Zjef Vanuytsel

Dit jaar is het 6 jaar geleden dat de Vlaamse kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel overleed. Daarom organiseert de gemeente Meerhout (BE), het geboortedorp van Vanuytsel, evenementen om het leven en het muzikale oeuvre van de kleinkunstzanger levendig te houden. Hoogtepunt gaat een tentoonstelling in het gemeentehuis worden die het levensverhaal van Vanuytsel in woord en beeld brengt.

Maar vanaf eind augustus loopt er rond de kiosk al een openlucht fototentoonstelling rond Vanuytsel. Deze fototentoonstelling is de aanzet voor tal van andere evenementen in het kader van een herdenkingsjaar rond Zjef Vanuytsel. De organisatie is in handen van lokaal bestuur Meerhout en de cultuurraad, in samenwerking met de familie Vanuytsel.

In de fototentoonstelling, die te bezichtigen zal zijn tot het einde van de tentoonstelling rond Vanuytsel in het gemeentehuis, komen verschillende levensfasen van de kleinkunstzanger aan bod, van zijn jeugdjaren tot zijn carrière als muzikant en zijn laatste tournee. Het gaat stuk voor stuk om unieke foto’s, waarvan sommigen nog nooit eerder vertoond zijn.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...