nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jubileumvoorstelling Karel de Rooij

Karel de Rooij, bij het grote publiek bekend als Mini van het legendarische duo Mini & Maxi, is 75 jaar geworden! Kleinkunst en varieté zitten nog altijd in zijn bloed. Reden genoeg voor een jubileumvoorstelling. De Rooij speelt zijn jubileumvoorstelling exclusief in de bovenzaal van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, het Paradijs.

“Je leeft voor de toekomst, maar door terug te kijken begrijp je het pas. Tijdens corona heb ik de hutkoffer van mijn moeder maar eens doorzocht en opgeruimd. Affiches, foto’s, brieven van heel de familie tot overgrootvader toe, allemaal in de muziek en het theater. Het lijkt erop of dat al deze verschillende disciplines terug te zien waren in het werk van Mini & Maxi. Altijd op zoek om grenzen te doorbreken van variété en concertzaal, tussen kleinkunst en grootkunst.
Als ze mij vragen: “Ben je geworden wie je bent?”, dan zeg ik : “Ja, maar ik zou dan ook niet weten wat ik anders had moeten doen”.”

De Rooij wil in zijn jubileumvoorstelling ook het nieuwe variéte-talent een kans geven. Daarom deelt tijdens de eerste vier voorstellingen het podium Niek Takens, die inmiddels al vele internationale prijzen op zijn naam heeft staan. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Meike Portegies die De Rooij leerde kennen tijdens een workshop die hij gaf op het Koninklijk Conservatorium. Als muzikante én danseres beweegt zij zich binnen twee werelden die ze samenbrengt in haar werk.

Alle voorstellingen tot eind dit jaar zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn voorstellingen bijgeboekt in januari en februari 2023. Voor meer info:
hnt.nl

illustratie: Poen de Wijs

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.