nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Open brief William Boeva ‘Zullen we dat afspreken?’

William Boeva heeft een open brief op Facebook geplaatst, waarin hij zijn ongenoegen uit over hoe mensen met een beperking worden opgevoerd in de Vlaamse media. Hij heeft het over twee tv-programma’s, Down the road, het populaire VRT-programma waar presentator Dieter Coppens op reis gaat met een groep mensen die het syndroom van Down hebben, en het VTM-programma Out of office, dat later dit najaar op tv komt en waarin presentator Bruno Vanden Broecke mensen met een burn-out laat samenwerken met mensen met een beperking. Boeva zelf werd geboren met dwerggroei. Hij vindt dat de media mensen met een beperking moet laten zien in hun sterkte zonder dat die beperking ertoe doet.

De open brief, Zullen we dat afspreken?, is hier terug te vinden:
www.facebook.com

Het Facebookbericht van Boeva werd ondertussen al meer dan 5000 gedeeld. VTM heeft al laten weten dat Out of office mensen met een beperking in beeld brengt zonder dat die beperking ertoe doet en noemt het programma “Een mix van twee werelden, waarbij ze leren van elkaar en elkaars kwaliteiten”. VRT zegt dat ze heel trots is op “Down the road”, dat verschillende internationale prijzen won. In een ander VRT-programma, “De kemping”, werd een deelnemer met het syndroom van Down niet als knuffelpersoon, maar gewoon als één van de deelnemers wordt geportretteerd.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...