nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zjef Vanuytsel krijgt standbeeld in Meerhout (BE)

Dit jaar is het 6 jaar geleden dat de Vlaamse kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel overleed. Daarom organiseert de gemeente Meerhout (BE), het geboortedorp van Vanuytsel, en de cultuurraad een herdenkingsjaar voor Vanuytsel om het leven en het muzikale oeuvre van de kleinkunstzanger levendig te houden. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit in 2020 te doen, maar omwille van corona werd het uitgesteld na dit najaar.

We berichtten al eerder over de kiosk in Meerhout al een openlucht fototentoonstelling rond Vanuytsel gehouden wordt.
Eerdere berichtgeving

Op zaterdag 24 september zal op het pleintje Weversberg-Zilderij, op enkele tientallen meters van zijn ouderlijk huis, een beeld voor Vanuytsel ingehuldigd worden tijdens een volksfeest van 14 tot 18 uur. Het beeld werd gemaakt door kunstenaar en persoonlijke vriend Dany Tulkens. Drie lokale muzikanten/bands zorgen voor de muzikale noot die namiddag. Ze zullen elk enkele nummers van Vanuytsel in hun eigen versie brengen.

Vanuytsel zal ook postuum De Loftrompet voor 2022, een symbolische erkenning voor een grote culturele bijdrage aan de Meerhoutse gemeenschap, ontvangen. En vanaf medio december volgt er nog een grote tentoonstelling in het gemeentehuis met unieke objecten en filmpjes.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...