nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Meike Lieve Bos

Meike Lieve Bos – Een dode mus

Met verhalen van onder anderen Yentl en de Boer, Wim Helsen, Hans Dorrestijn, Katinka Polderman, Jan Beuving, Begijn le Bleu, Micha Wertheim.

Waar blijven alle dode vogels? Wat gebeurt er met ze vlak voor ze sterven, en erna? Met Een dode mus wil Meike Lieve Bos de dood op pakkende en luchtige wijze bespreekbaar maken en haar verwondering delen. Haar prachtige illustraties van het sterfproces van de vogel komen tot leven door de grappige, ontroerende en soms wat duistere gedichten en korte verhalen van bekende cabaretiers zoals Hans Dorrestijn, Katinka Polderman, Yentl & De Boer, Kirsten van Tijn, Micha Wertheim, Kiki Schippers en Wim Helsen.

Verrijkt met eigenaardige weetjes over elke vogelsoort en losse beeldverhalen is dit een boek om in te kijken, te lezen, te koesteren en cadeau te geven.

Meike Lieve Bos studeerde Modevormgeving en Styling aan het AMFI in Amsterdam en modestyling aan de Akademie Vogue. Tijdens haar studie bleek tekenen en illustreren van verhalen een grote kracht van haar te zijn. Ze heeft een groot beeldend vermogen en haar tekeningen zijn sprankelend, humorvol en ontwapenend met veel sterke contrasten en kleuren. Soms bestaan haar illustraties wel uit honderden laagjes. Ze werkt met verschillende materialen om zo texturen te creƫren en bewerkt haar illustraties vervolgens in Photoshop. Ze illustreerde al meerdere boeken waaronder Adempauze dat ze samen met Katinka Polderman maakte ze in de Kakkerlakjes-reeks.

Verschijnt op 25 oktober bij Signatuur.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.