nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Drs. P Ere Trofee voor Ivo de Wijs

Ivo de Wijs heeft de Drs. P Ere Trofee ontvangen uit handen van medebestuursleden Vic van de Reijt en Hanca Leppink van het Heen- en Weerschap.

“Vele jaren lang was hij de kroonprins van ons aller Czaar Drs. P. Al vanaf het Humor Festival in Heist werkten zij samen in uiterst originele en veelal dolzinnige optredens en raakten zij nauw bevriend. Ivo stelde diverse bundels met de liedteksten van Drs. P samen, waaronder Tante Constance en Tante Mathilde, het eerste deel in de fameuze Pluche-reeks. Samen leerden Heinz en Ivo hun volk een creatiever omgang met de Nederlandse taal, via de illustere rubriek Het Rijmschap in het blad Onze Taal, die uiteindelijk culmineerde in de uitgave van twee monumentale boeken.

Het bestuur van het Heen- en Weerschap, tevens de jury van de Drs. P Trofee, is van mening dat Ivo de Wijs een bijzondere erkenning verdient voor alles wat hij voor Drs. P en vooral voor de Nederlandse taal in al haar flonkerende facetten heeft gedaan. Bestuursleden van Het Heen- en Weerschap zijn uiteraard uitgesloten van het winnen van een Drs. P Trofee waaraan een geldbedrag verbonden is. Daarom kreeg Ivo de Wijs een Drs. P Ere Trofee.”
www.drsp.nl

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon