nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront en nieuw album: Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot brengt na 5 jaar een nieuw solo album uit, Windveren.

Hierop laat de Groot horen waarom hij als zanger, tekstdichter en componist van Nederlandstalige popmuziek nog altijd op eenzame hoogte staat. Sommige nummers zijn heel persoonlijk en sommige tracks zijn net als in de beginjaren van zijn carrière, erg maatschappijkritisch.

Het is daarmee een album waarin veel aspecten van het rijke muzikale leven van de Groot samen komen. De nummers zijn geproduceerd door producer Gordon Groothedde en verder wordt hij muzikaal bijgestaan op de plaat door The Kik, George Kooymans en kleindochter Aysha de Groot. Bovendien is er ook een teruggevonden tekst gebruikt van zijn vaste tekstschrijver van weleer, Lennaert Nijgh. Windveren is daarmee een gevarieerd en vooral betekenisvol album van een zanger, tekstdichter en componist die sinds de jaren zestig geldt als de grondlegger van de Nederlandstalige popmuziek.

Het album komt uit op LP, CD en als CD in combinatie met een boek met interviews en achtergronden van het album door muziekjournalist Robert Haagsma.

Windveren verschijnt op 4 november en kan gereserveerd worden via onderstaande link:
www.platenzaak.nl

Categorie: CD, Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...