nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Anne en Herman van Veen

Herman & Anne van Veen – Van huis uit: gedachten tussen vader en dochter

Omdat ze elkaar even niet anders dan vanachter glas mochten zien, schreven Anne en haar vader elkaar over wat ze normaal aan de keukentafel of tijdens een wandeling zouden hebben besproken. ‘De wijzers van de klok gaan snel, dat merk je later wel,’ zong Herman bij de geboorte van zijn jongste dochter Anne. Veertig jaar verder zien we vader en dochter als twee – zich nog altijd verwonderende – volwassenen, die een gelijkwaardige toehoorder in elkaar vinden.

In Van huis uit voeren zij elkaar al verhalend langs de eigen jeugd, en langs gedeelde herinneringen en recentere ervaringen. Het resultaat is een boek vol alledaagse, dikwijks ontroerende, grappige en liefde volle vertellingen.

Verschijnt in maart 2023 bij Thomas Rap.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.