nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Karin Bloemen

Karin Bloemen – Met vlag en wimpers

Als achtjarig meisje stond Karin Bloemen op de markt in Schagen, als tiener trad ze op als achtergrondzangeres van Gerard Joling. In februari 2023 is het precies veertig jaar geleden dat ze haar entree professionele schreden op een theaterpodium zette. Ze was nog niet eens afgestudeerd aan de kleinkunstacademie toen ze werd geëngageerd voor de musical ‘De zoon van Louis Davids’. Het zou het begin betekenen van een sprankelende en bewogen carriére, die nog lang niet ten einde is.

In dit rijkgeïllustreerde jubileumboek blikt Karin Bloemen terug op veertig jaar theater. Ze schetst het hobbelige pad langs uitverkochte zalen, een zakelijk faillisement, gewonnen prijzen en een burn-out. Behalve over haar soloprogramma’s vertelt ze openhartig over het schnabbelcircuit, haar werk voor radio en televisie en haar collega’s uit het vak. Met vlag en wimpers is niet alleen een must-have voor alle Karin Bloemen-fans, het is een boek voor iedere theater- en cabaretliefhebber, barstensvol vrolijke anekdotes. Zoals over hoe ze tijdens de milleniumwisseling bijna geëlktrocuteerd werd op de Dam, of over die keer dat ze zonder het te weten op een boot vol criminelen optrad.

Verschijnt in februari 2023 bij ambo|anthos uitgevers

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.