nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Cherry Duyns

Cherry Duyns – Ik bel je wel als ik dood ben: gesprekken met Armando

Levensvrienden werden zij genoemd, Armando (1929) en Cherry Duyns (1944). Ze hebben elkaar lang dan een halfve eeuw gekend. De gesprekken bevatten onvermijdelijk hun beider verhaal, wat hen bond: taal, humor, variété, muziek, beeld, het is terug te vinden in Herenleed, hun verhalen van weemoed en verlangen.

Maar Cherry Duyns was ook op zoek naar Armando’s geschiedenis, zijn jeugd, de oorlog, wat hij hoorde, wat hij zag, wat hem is overkomen. En naar Armando als beginnend kunstenaar, overtuigd van de opdracht die hij zichzelf had gegeven. De drift te moeten maken, de geldingsdrang. De hoon die over hem kwam, zijn onverstoorbaarheid, zijn succes. Een eigen museum voor zijn Gesamtkunstwerk. De brand, zijn lichamelijke neergang en dan toch weer de voortgang.

Over een periode van 7 jaar hebben zij 21 gesprekken gevoerd, het laatste vond in de lente van 2018 plaats, in het jaar dat Armando zou sterven.

Verschijnt in maart 2023 bij Atlas contact.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.