nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Pieter Bouwman

Pieter Bouwman – Gezellig bijkletsen!: herzingeving door Pieter Bouwman

Na het succes van ‘Het ergste moet nog komen’ kon een tweede collectie met oneliners van Pieter Bouwman niet uitblijven. In ‘Gezellig bijkletsen!’ toont hij zich wederom de ‘troostende noodlotsprofeet pur sang’, die alle registers opentrekt om de mens haarscherp – met een paar woorden! – in zijn eigenaardigheden en tekortkomingen te typeren. Deze bundeling van uiterst geconcentreerde zinnetjes bieden de lezer momenten van inzicht, verbijstering en verlichting. Ter afwisseling van de oneliners tekende Martyn F. Overweel ook voor dit boek een reeks intrigerende illustraties waarbij hij zich liet inspireren door de titel van dit boek. ‘Gezellig bijkletsen!’ werd samengesteld door Erik van Muiswinkel en van een voorwoord voorzien door Herman Finkers.

Verschijnt op 11 november bij de Republiek.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.