nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Musa

Een overzicht van de premières deze week, met: Musa.

Musa – Schaakmat
Premiere: Theater Zuidplein in Rotterdam, 12 nov 2022.

Na een succesvolle Cameretten finalistentour, zet Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling: Schaakmat. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Als hij acht jaar oud is verandert zijn leven totaal wanneer zijn vader besluit het land van herkomst te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader op dezelfde dag alleen terug naar het land van herkomst. En daar staat hij dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

Te zien tot en met 1 juni 2023.
speellijst

foto: Anne van Zantwijk

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.