nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe single Richard Groenendijk

Op 22 november komt de nieuwe single van Richard Groenendijk uit, ‘Ik hoop het wel’, dat ook genomineerd was voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Groenendijk heeft het lied gedoneerd aan een campagne tegen vooroordelen en pestgedrag jegens roze ouderen. Speciaal voor De Roze Lijsterbessen, hèt roze zangkoor van Stichting Humanitas Rotterdam, werden achtergrondpartijen gearrangeerd voor het lied, dat gaat over oude vooroordelen en nieuwe inzichten. Het koor zingt voor deze versie de achtergrondpartijen in. De nieuwe opname is vanaf 22 november te koop als single op roze vinyl.

De nieuwe roze single maakt deel uit van de campagne Oud Roze: Gewoon liefde, voor iedereen. Met de actie wil het netwerk Handen van Humanitas, dat zich inzet voor kwetsbare groepen in de samenleving, aandacht vragen voor de toenemende eenzaamheid onder lhbti-ouderen. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie ‘roze senioren’ niet open durft te zijn tegen leeftijdsgenoten over zijn of haar seksuele oriëntatie. Voor oudere transgenders ligt dit percentage mogelijk nog hoger. De campagne richt zich op medewerkers in zorginstellingen, zodat zij beter signalen kunnen herkennen en het probleem bespreekbaar kunnen maken.

‘Ik hoop het wel’ kan besteld worden via onderstaande link:
www.handenvanhumanitas.nl

Categorie: CD | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...