nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theatereditie luistercafe: hommage aan Brigitte Kaandorp

Op vrijdag 2 december om 20.30 uur wordt in zaal De Apotheek aan de Noordkade in Veghel voor de eerste keer de Theatereditie van het Luistercafé georganiseerd. Deze eerste special staat in het teken van de koningin van het Nederlands cabaret, Brigitte Kaandorp. De Theatereditie is een De Blauwe Kei-productie in samenwerking met de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en Cultuur Haven Veghel.

Brigitte Kaandorp is zestig geworden, een mooie gelegenheid voor een eerbetoon aan haar repertoire. Tijdens haar studie Nederlands treedt Brigitte al regelmatig op in cafés, jongerencentra en studentensociëteiten. Daarmee gooit ze hoge ogen en het succes smaakt naar meer. Ze stopt met haar studie, doet mee aan cabaretfestival Cameretten en wint met een overrompelend, hilarisch optreden. Daarna gaat het heel snel. Inmiddels heeft Brigitte meer dan twintig theatershows op haar naam. Haar populariteit dankt ze vooral aan haar absurdistische conferences, maar steeds vaker kiest ze voor de afwisseling met ontroerende liederen.

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek en verhalen. Teun Beurkens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor de theateredities van het Luistercafé hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel duiken zij dit keer in het leven en repertoire van Brigitte Kaandorp en schetsen daarmee een prachtig portret.

Toegang is gratis – aanmelden wel verplicht.
www.nobb.op-shop.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...