nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Toon Hermans Prijs voor Jochem Myjer

De zevende Toon Hermans Prijs is voor Jochem Myjer: hij zal deze op 17 december, de geboortedag van Toon Hermans, uitgereikt krijgen.

De Stichting Toon Hermans is Jochem Myjer dankbaar voor zijn unieke bijdrage aan het levend houden van de ideeën van Toon Hermans.

De Stichting Toon Hermans werd door de Erven Hermans opgericht kort na zijn overlijden in 2000 en heeft als missie het bewaren en beheren van het erfgoed van Toon Hermans en het bevorderen van de ideeën waar hij voor stond. Met de Toon Hermans Prijs eert de Stichting personen of instanties die een gewaardeerde bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van de missie van de Stichting. Het juweel dat aan de winnaar wordt uitgereikt is een replica van een bronzen profiel van Toon Hermans ontworpen door Guus Hellegers. De Toon Hermans Prijs werd eerder uitgereikt aan Mini & Maxi, André van Duin, de gemeente Sittard-Geleen, Benny Ludemann, Paul van Vliet en Freek de Jonge.

De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke hommage aan Toon Hermans op de eerste verjaardag van het Toon Hermans Theater in Sittard-Geleen. Dit gebeurt tijdens de voorstelling ‘Ik ben iemand van een kleine, lieve stad’, waarbij diverse artiesten (o.a. Renée van Wegberg, Lissa Meyvis en Cyrille Niël) de mooiste liedjes van Toon Hermans vertolken.

Tickets:
www.toonhermanstheater.nl

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...