nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Harrie Jekkers krijgt eigen plein voor Koninklijke Schouwburg

Het Nationale Theater doopt het pleintje voor de Koninklijke Schouwburg om tot het Harrie Jekkersplein. Met maar liefst 40.000 bezoekers in vier jaar tijd is het soloprogramma ‘Achter de duinen’ van de Haagse cabaretier Harrie Jekkers één van best bezochte voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg. Nu de laatste voorstelling gespeeld is, bedankt Het Nationale Theater Harrie Jekkers door het plein voor de schouwburg naar hem te vernoemen.

In 1990 schreef Harrie Jekkers het lied ‘De straatnaambordjesblues’, waarin hij aangeschoten door Den Haag loopt en zich afvraagt wat je moet doen om je naam op een straatnaambordje te krijgen. Nu, 32 jaar later, heeft hij het voor elkaar: er komt een Harrie Jekkersplein.

Harrie Jekkers: “Toen ik hoorde dat het plein voor de Koninklijke Schouwburg mijn naam ging dragen, dacht ik aan mijn songtekst ‘Nu ik nog leef’. Een straatnaambordje is een hele eer, vooral als die eer je te beurt valt als je nog leeft.”

De officiële opening van het Harrie Jekkersplein is op zaterdag 26 november. ’s Avonds vindt heel toepasselijk de finale van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland, voor het eerst plaats in de Koninklijke Schouwburg.

foto: Maarten Ederveen

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.