nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Schuld of Onschuld: De Strafmoord

Na het succes van Schuld of Onschuld – De Kerstmoord (kerst 2020), De Droommoord (maart 2021) en Een Midwinternachtmoord (kerst 2021) start er op 27 december een nieuwe editie van Schuld of Onschuld: De Strafmoord. Het is een online evenement van 5 dagen waarbij een rechtszaak wordt gespeeld en het publiek als jury fungeert en moet bepalen of de verdachte schuldig is. Het is een online productie van Hummelinck Stuurman i.s.m. Stichting TOF.

Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als officier van justitie. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Naïma Najib, Sanne Wallis de Vries, Ilse Warringa, Victor Reinier en Isa Hoes.

Op 27 december start het proces. Als deelnemer krijg je toegang tot het inloggedeelte van deze website. Daar zijn per procesdag verschillende video’s te bekijken. Iedere dag eindigt met een video waarin de hele rol van die dag achter elkaar te zien is. Ook kun je op deze pagina’s bewijsmateriaal, foto’s en dossiers inzien en van gedachten wisselen met andere deelnemers op het forum. Nadat na 5 dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en je de slotpleidooien van de Officier van Justitie en de verdediging hebt gehoord, mag je je oordeel geven. Denk je dat de beklaagde daadwerkelijk de moord heeft gepleegd of vermoed je dat er toch een ander scenario in het spel is?

Je hebt tijdens de jaarwisseling de kans om tot je slotconclusie te komen en te stemmen. Op 1 januari om middernacht sluit de stemming en op 2 januari maakt de voorzitter de uitslag bekend. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of voor onschuld?

Meer info en tickets:
www.schuldofonschuld.nl


In maart van dit jaar werd in zijn bovenwoning in Amsterdam het stoffelijk overschot aangetroffen van Siegert van der Zijl. De man bleek om het leven te zijn gebracht middels verschillende harde klappen op zijn schedel. Terecht staat Wim de Ruiter die de verdenking op zich heeft dat hij de moordenaar is. De man heeft een motief, want het slachtoffer werd eerder vrijgesproken in een gevoelige zaak die te maken had met Wim’s dochter Daniëlle. Heeft Wim de Ruiter vervolgens voor eigen rechter gespeeld? Zelf ontkent hij dat tot nu toe in alle toonaarden …

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...
Mastodon