nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Tentoonstelling Zjef Vanuytsel in Meerhout (BE)

Dit jaar is het 6 jaar geleden dat de Vlaamse kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel overleed. Daarom organiseert de gemeente Meerhout (BE), het geboortedorp van Vanuytsel, en de cultuurraad een herdenkingsjaar voor Vanuytsel om het leven en het muzikale oeuvre van de kleinkunstzanger levendig te houden. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit in 2020 te doen, maar omwille van corona werd het uitgesteld na dit najaar.

Na een openlucht fototentoonstelling en een standbeeld, zal er vanaf zaterdag 17 december er in het gemeentehuis van Meerhout (BE) een expo lopen rond Vanuytsel. Deze tentoonstelling kadert in het herdenkingsjaar rond Zjef Vanuytsel, een organisatie van lokaal bestuur Meerhout en de cultuurraad.

De tentoonstelling wordt opgebouwd in verschillende fasen: muziekcarri√®re- jeugd en hobby’s – architectuur. Elke fase zal in een ander deel van het gemeentehuis te bezichtigen zijn.

In elk van deze levensfasen worden unieke objecten van Zjef Vanuytsel tentoongesteld en zullen filmpjes te zien zijn van vrienden en familie, waarbij ze mooie herinneringen en getuigenissen aan Vanuytsel zullen ophalen. Zo zal onder meer ook zijn eerste gitaar en enkele handgeschreven muziekteksten te bezichtigen zijn.

De expo loopt van 17 december tot en met 31 maart 2023 en is te bezoeken op maandag (09.00-12.00 uur, 14.00-16.00 uur, 17.00-19 uur) en van dinsdag t.e.m. vrijdag (09.00-12.00 uur). In bepaalde weekends is ze ook geopend tussen 13.00 en 17.00 uur (17-18 december, 7-8 januari, 28-29 januari, 25-26 februari en 25-26 maart).

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...