nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Voor de kunst: Beatrice van der Poel zingt Brel

In navolging van de kortgeleden uitgebrachte EP met vertalingen van Jacques Brel wil Beatrice van der Poel nu een volwaardig album opnemen. Verkrijgbaar op vinyl en cd. Daarvoor zoekt ze jouw hulp via Voor de kunst.

Op 9 oktober 2023 is het 45 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Als Nederlandstalig zangeres werd zij weleens gevraagd of ze ook iets van Brel wilde zingen…. nee, dat durfde ze niet vanwege de bewondering die ze had voor de intense manier waarop Brel zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht.

Ze had het gevoel dat ze daar nog niet rijp genoeg voor was… Tot ze zichzelf voor het blok zette en ‘Laat Me Niet Alleen’ live zong voor een streaming tijdens de lockdown in het Westlandtheater de Naald. Daarop trok ze de stoute schoenen aan om in het Nederlands vertaalde Brel-chansons te gaan zingen. Dat resulteerde al eerder in de zeer geslaagde EP ‘Beatrice zingt Brel’. Luister maar.

En dan nu een volledig album. Maar dat kost geld en daarom heeft ze een crowdfunding opgezet via Voordekunst. Je kunt kiezen voor een donatie met een tegenprestatie, variërend van het album, een toegangsticket tot de albumpresentatie tot een optreden per zoom of in je huiskamer. Of zonder tegenpresentatie als je alleen het project wilt steunen.

Voor meer info:
www.voordekunst.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.