nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Guido Belcanto

Deze maand verschijnt Rozen op de mesthoop van het leven, een boek dat alle op plaat verschenen songteksten van Guido Belcanto bundelt.

In de woorden van Guido zelf: “Ik schreef mijn eerste song toen ik 15 jaar was en 2 gitaarakkoorden kon spelen. Ik ervaarde onmiddellijk een soort van vreugde, een geluksgevoel dat u kan overkomen bij het creëren van een lied. Sindsdien ben ik er niet meer mee opgehouden. Rond mijn dertigste besloot ik om straatzanger te worden, met een repertoire van voornamelijk Nederlandstalige liedjes. In die periode, die bol stond van het avontuur, ontdekte ik tot mijn grote verwondering en verrukking dat ik mensen kon doen wenen met mijn zangstem! Een overweldigende openbaring was dat en meteen wist ik wat mij te doen stond in mijn verdere leven. De speeltijd was voorbij! Ik had mijn Roeping
gevonden! Ik zou levensliedjes schrijven, in mijn moedertaal.”

Rozen op de mesthoop van het leven wordt uitgebracht door Witsand Uitgevers.
www.witsand.be

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...