nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nonkels genomineerd voor een Rockie Award

Nonkels, de komische fictiereeks geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter, is genomineerd voor een Rockie Award in de categorie ‘Comedyreeks: niet-Engelstalig’. Deze awards zijn een van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content. De uitreiking is op 12 juni tijdens het BANFF World Media Festival in Canada.
www.rockies.playbackonline.ca

Nonkels gaat over drie broers Persyn, die sinds jaar en dag op hetzelfde perceel in de West-Vlaamse polders wonen. In het voormalig ouderlijk huis hokt eenzaat Pol (Wim Willaert), in de fermette daarnaast woont pantoffelheld Luc (Jelle De Beule) met zijn pinnige vrouw Carine (Isabelle Van Hecke). Hun twee woonsten staan in de schaduw van de moderne villa van nouveau riche en ondernemer Willy (Rik Verheye) en diens jongere vrouw Delphine (Emilie De Roo). Hun leven wordt overhoop gegooid wanneer een Afrikaanse vluchteling, waarmee ze correspondeerden voor de deur staat.

Nonkels is een komisch drama over oude ideeën en een nieuwe werkelijkheid, authentiek West-Vlaams en goedbedoeld koeterwaals, natuurlijke slijtsporen en slijtvast kunstgras.

Momenteel wordt aan een tweede reeks gewerkt, die in 2024 wordt uitgezonden.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...