nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw album: Stef Bos

Deze maand verschijnt het nieuwe album van Stef Bos, Bitterlief.

Bos: “Het moet ergens in 2021 zijn geweest. Ik zit bij mij thuis in Wachtebeke samen met producers Jo Francken en Pieterjan Maertens te luisteren naar mogelijke songs voor een nieuwe cd. Op een bepaald moment vragen ze mij : ‘En…heb je nog meer…?
Ik zei: Ja ik heb nog een paar nummers in het Afrikaans maar die hou ik voor een ander project rond die taal.
Waarop Jo zei: ‘Maar allez, zo gaan we niet beginnen, ge moet doen alsof dit uw laatste plaat is en dan moeten de beste stukken erop. Vervolgens liet ik ‘Bitterlief’ horen en was het pleit beslecht. Die moest bij de verzameling en het was ook gelijk de titel voor de cd. De werksessies in Wachtebeke waren top. Woorden en akkoorden werden onder een loep gelegd. Twee vriendelijke pitbull terriërs die nooit loslaten brachten mij terug in de stroom van songwriting op alle vlakken. Ik nam de tijd en door Covid was die er ook in ruime mate. Met ‘Bitterlief’ ging ik terug naar hoe ik ooit begon op een bovenkamer in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen waar de hele eerste cd werd geschreven zonder enige druk van tijd.

Zo ontstond deze verzameling songs in die onwerkelijke Covid-tijd. Toen het virus ons leven begon te bepalen worstelde ik nogal met de angstdoctrine waar we in terecht kwamen, wist niet wat ik er mee moest want het leven moet voor mij een avontuur zijn. Het werken aan deze verzameling liet mij voorbij die tijd denken en Covid werd daardoor juist geen thema. We zochten vooral songs zonder houdbaarheidsdatum. Toen we een lijst van liedjes hadden werden die eerst opgenomen met piano en gitaar om ze vervolgens verder uit te werken. Fijne manier van werken omdat een song met een enkel instrument zichzelf staande moet kunnen houden in de wereld van theater waar ik thuiskom.”

Het album kan besteld worden via de site van Stef Bos.
www.stefbos.nl

Tracklist:
1. Alles op zijn tijd
2. Als niemand haar ziet
3. Bitterlief
4. De weg
5. En wij vergeten soms te dromen
6. Geen ander
7. Iemand moet het doen
8. Ik denk aan jou
9. Je leeft maar 1 keer
10. Je wordt gemist
11. Onder mijn huid

Categorie: CD | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...