nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Kees Torn

Kees Torn – Mooie boel: de definitieve selectie uit zijn teksten

“Onlangs sprak een oude vlam mij aan.
Of ik niet eens met haar uit wou gaan.

Cabaretminnend Nederland heeft lang moeten wachten op de boekstaving van de liedteksten en puntdichten uit de theatershows van de virtuoze versensmid Kees Torn. Het materiaal van de eerste vier programma’s werd ondergebracht in Inkijkexemplaar (2001) maar het vervolg bleeft door allerlei oorzaken uit. Gelukkig is er nu deze bundel, die alle negen shows omvat.

Torns teksten kenmerken zich door een perfecte vormbeheersing, inventief rijm en verbluffend taalspel in de beste Opperlandse traditie. De liedjes zitten vol bizarre invallen en zelfspot – niet in de laatste plaats vanwege zijn verslaving aan whiskey en sigaren. Maar tussen het verbale vuurwerk zit ook verrassend gevoelige en ontroerende nummers.

Samengesteld en bezorgd door Jaap Bakker. Verschijnt in september 2023 bij Nijgh & Van Ditmar.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.