nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Janneke de Bijl

Janneke de Bijl – Als, dan (een logische roman)

Na de dood van haar vader probeert Eefje de grip op haar leven terug te krijgen: ze studeert filosofie in Groningen en krijgt verkering met Sjoerd. Zodra hij aangeeft wat afstand te willen, blijkt haar zorgvuldig geconstrueerde leven een hellend vlak. Eefje probeert Sjoerd angstvallig bij zich te houden. Daartoe grijpt ze alles aan: de theorie die ze op haar studie leert over logica en argumentatie en het lesboek van de hondenschool waarin staat hoe je een hond kunt conditioneren. Als je een hond gedrag kunt aanleren door hem te belonen met een brokje, waarom kan ze Sjoerds gedrag dan niet controleren door hem te belonen met haar lichaam?

Als, dan is een ontroerende en tragikomische debuutroman waarin de grenzen van de maakbaarheid worden onderzocht.

Verschijnt in juli 2023 bij Nijgh & Van Ditmar.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.