nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Joost Prinsen

Joost Prinsen – Een bevoorrecht mens: honderd portretten

Hoeveel mannen heb ik de afgelopen twintig jaar vervloekt, verguisd, vereerd en verzonnen? Het moeten er tussen de honderd en tweehonderd zijn. Op het papier van Haarlems Dagblad en een aantal tijdschriften.

Van Joe Biden tot Nico Haak, van Thierry Baudet tot kadrinaal Simonis, van Willem Elsschot tot Arie Boomsma, van Jerry Lewis tot Jaap van Zweden en van Paul Witteman tot een dakloze meneer met een deftig accent. In Een bevoorrecht mens zijn de honderd beste portretten opgenomen. Of laat ik eerlijk zijn: de honderd die de tijd met rust heeft gelaten. Honderd mannen uit mijn leven.

Verschijnt in juni 2023 bij Nijgh & Van Ditmar.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.