nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Boudewijn de Groot

Oorspronkelijk aangekondigd voor mei 2020, vervolgens enkele keren uitgesteld, maar van uitstel komt geen afstel: in september 2023 verschijnt dan toch het nieuwe boek van Peter Voskuil, ‘Boudewijn – oeuvreboek: de verhalen achter de liedjes’.

“Testament, Het Land van Maas en Waal, Verdronken Vlinder, Prikkebeen, Als de rook om je hoof is verdwenen, Jimmy en Avond, maar ook Pastorale, Malle Babbe en Annabel: het oeuvre van Boudewijn de Groot is rijk en strekt zich uit over zeven decennia.

Aan de vooravond van zijn tachtigste levensjaar sprak Boudewijn de Groot vele tientallen uren met muziekjournalist Peter Voskuil. Ze luisterden elk officieel uitgebracht liedje terug waar hij als artiest, songwriter, producer of gastmuzikant bij betrokken was. Album voor album, liedje voor liedje, noot voor noot.

Dit zijn de verhalen achter de liedjes. Aangevuld met historische documenten en zeldzame, niet eerder gepubliceerde fotografie uit tal van archieven (waaronder ook dat van hemzelf) is dit het ultieme, geautoriseerde standaardwerk over zijn carrière.”

‘Boudewijn – oeuvreboek’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Spectrum.
Boudewijn – oeuvreboek

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...