nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Harrie Jekkers

Vanavond kan je op NPO1 kijken naar het eerste deel van de tv-registratie van de theatervoorstelling Achter de duinen van Harrie Jekkers.

Hierin vertelt Jekkers in liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaar was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. De voorstelling blijft niet steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ruim aan bod. Jekkers vertelt ook over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar hij woont.

Achter de duinen deel 1 wordt uitgezonden op NPO1 om 22.20 uur. Deel 2 is te zien op 27 mei om 21.45 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...