nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Hommage Zjef Vanuytsel

Het folk & rockfestival Na Fir Bolg in Vorselaar (BE) organiseert op zondag 9 juli een speciale hommage de Vlaamse kleinkustzanger Zjef Vanuytsel, die in 2015 overleed.

Vanuytsel was een iconische figuur in de Vlaamse muziekwereld en was bekend om zijn prachtige teksten, betoverende melodieën en warme stem. In 1970 debuteert hij met het album “De Zotte Morgen”, waarvan verschillende nummers meteen kleinkunstklassiekers worden, nl. het gelijknamige openingsnummer “De Zotte Morgen”, “Houten Kop”, “Ik weet wel mijn lief” en “Hop Marlène”. Van het succesvolle album worden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Vanuytsel wordt bekend samen met andere kleinkunstzangers zoals Miel Cools en Vlaamse rockers als Johan Verminnen en Raymond van het Groenewoud. Hij maakt romantische en poëtische luisterliedjes en vermengt popinvloeden met traditionele kleinkunstelementen. Invloeden zijn het Franse chanson, met name Brel, en folk van ondermeer Bob Dylan. Veel van zijn nummers zijn klassiekers geworden en hebben tot op de dag van vandaag een grote invloed op muzikanten en de talrijke fans in Vlaanderen en daarbuiten.

Tijdens deze hommage zijn er niet alleen live uitvoeringen van zijn grootste hits, maar ook van minder bekende pareltjes. De originele band van Zjef begeleiden een keuze van Vlaamse artiesten, die Zjef een warm hart toedragen. Artiesten die meewerken aan deze hommage zijn o.a. Jan De Wilde, Jan De Smet, Stoomboot, Raymond van het Groenewoud en Klaas Delrue (zanger Yevgueni).

Na Fir Bolg vindt plaats op 7, 8 en 9 juli, met op de afsluitende festivaldag de hommage aan Vanuytsel.

Meer info en tickets:
www.nafirbolg.be

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...