nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Lennaert Nijgh Prijs voor Spinvis

De Lennaert Nijgh Prijs maandagavond uitgereikt aan Spinvis. Dat gebeurde tijdens het Buma Awards Gala 2023 in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

“Spinvis, de artiestennaam van Erik de Jong, is een Nederlandse singer-songwriter en multi-instrumentalist die een geheel eigen stijl heeft gecreëerd en bekend staat om zijn poëtische benadering van muziek. Zijn composities dragen allemaal een bijzonder signatuur en die weet Spinvis te voorzien van unieke songteksten. In 2002 debuteerde hij met een titelloos album. Direct werd zijn talent erkend en ontving een aanmoedigingsprijs in de vorm van een Zilveren Harp. Daarna volgde een reeks van even succesvolle albums met als laatste het onlangs verschenen album Be-Bop-A-Lula dat door diverse recensenten met een maximale score werd beoordeeld.”

Buma Cultuur-directeur Frank Helmink: “Spinvis is met zijn taalgebruik in staat met woorden een wereld te creëren die zowel herkenbaar als mysterieus is. Hij jongleert met woorden en zinnen, met als doel de luisteraar mee te nemen op een wonderlijke reis.”

Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo ging de Lifetime Achievement Award naar Herman van Veen.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.